παιδια, ο ομοτιμος…

tzefgold11-thumb-largeΣε ασκήσεις χιούμορ επιδίδεται για ακόμα μια φορά ο γνωστός συγγραφέας-χιουμορίστας-ομότιμος Σαράντης, αλλά πάλι δεν του βγαίνει… Σχολιάζοντας στο antigold.org το εξαιρετικό άρθρο του Πέτρου Τζεφέρη στο protagon.gr με τίτλο: «Ποιος μας παίρνει τον χρυσοφόρο πυρίτη;» (διαβάστε εδώ), κάνει πως δεν καταλαβαίνει και σε μια προσπάθεια διαστρέβλωσης των γραφομένων ισχυρίζεται πως ο Τζαφέρης κατηγορεί την εταιρεία για την αιμορραγία του χρυσοφόρου πυρίτη εκτός Ελλάδος.

Δικαιολογώ τον ομότιμο και δεν του προσάπτω δόλο, αφού… «ου γαρ έρχεται μόνον..». Να του εξηγήσω λοιπόν πως ο Τζεφέρης λέει σαφέστατα πως αν οι φίλοι του αντίχρυσοι δεν εμπόδιζαν την υλοποίηση της επένδυσης εδώ και χρόνια, ο χρυσός θα παραγόταν στην Ελλάδα εδώ και πολύ καιρό ” ..η χώρα μας θα μπορούσε -για πρώτη φορά στα νεότερα χρόνια- να καταστεί παραγωγός χρυσού, και μάλιστα από εργασίες αποκατάστασης περιβάλλοντος οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα 265 στρέμματα των τελμάτων της παλαιάς εκμετάλλευσης στην Ολυμπιάδα, όπου περιέχονται συνολικά πάνω από 2,4 Mt χρυσοφόρου πυρίτη. Δηλαδή, θα επιτυγχάναμε ταυτόχρονα και αποκατάσταση περιβάλλοντος και παραγωγή χρυσού!”  Δυστυχώς όμως….”Επισημαίνεται ότι η κατασκευή μεταλλουργικής μονάδας προβλέπεται στον Ν.3220/04 που κύρωσε την μεταβίβαση των Μεταλλείων Κασσάνδρας στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, αλλά η υλοποίησή της δεν έχει καταστεί δυνατή μέχρι σήμερα.”(γιατί άραγε;;;;;;) Επίσης, όπως πάλι σαφέστατα γράφει ο κ. Τζαφέρης “Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το ελληνικό μάρμαρο που οδεύει σήμερα κατά δεκάδες χιλιάδες κυβικά ετησίως στην Κίνα, με τη μορφή των ανεπεξέργαστων όγκων.”

Ελπίζουμε αγαπητέ ομότιμε να ξεκαθάρισε στο μυαλό σου πως το άρθρο καταδεικνύει το πολύ σοβαρό ζήτημα της έλλειψης παραγωγικών μονάδων στην χώρα μας. Αν όχι, μη στεναχωριέσαι, εδώ είμαστε, ότι θέλεις και είσαι μπερδεμένος, ρώτα μας…