ομολογία ομότιμου

maxresdefault

Ο γνωστός λογοτέχνης-ομότιμος καθηγητής γεωλογίας Α.Π.Θ. Σαράντης Δημητριάδης, αναρτά στο antigolg.org το παράπονό του που δεν εκμεταλλεύτηκε την υποστήριξή του στο αντιμεταλλευτικό μπλογκ για να κατέβει και αυτός σε καμιά εκλογική λίστα του ΣΥΡΙΖΑ… Μεταξύ σοβαρού και αστείου όμως, ο ομότιμος πιστεύει στ’ αλήθεια πως οι antigolg είναι μια «αγροτουριστική κοινωνική ομάδα»; Εκτός και αν τους ειρωνεύεται… Θα συμφωνήσουμε πάντως στο συμπέρασμά του: Στερνή σου γνώση να την είχες πρώτα, αγαπητέ…. Και ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξει κάποιος….

«Καμιά φορά χρειάζεται το καμπανάκι κάποιων φρόνιμων καλών φίλων για να συνειδητοποιήσει κανείς προφανείς αλήθειες και να δει τα λάθη του.

Βλέποντας λοιπόν, κατόπιν σχετικής υποδείξεως, κάποιους “τρομολάγνους συναδέλφους πανεπιστημιακούς να αποκτούν εφήμερη δημοσιότητα χάριν των μεταλλείων και να χτίζουν καριέρες κεφαλαιοποιώντας τις υπηρεσίες που προσέφεραν στο “Συριζο-αντιμεταλλευτικό αντιμνημονιακό μπλοκ”, συνειδητοποίησα -κάπως αργά είναι η αλήθεια για την ηλικία μου και την ομοτιμητική μου χάρη- τη ματαιότητα της προσπάθειας εμού του άσχετου να υποστηρίζω χωρίς ανταλλάγματα τον αντιμεταλλευτικό αγώνα μιας αγροτουριστικής περιθωριακής -ίσως δε και τρομοκρατικής- κοινωνικής ομάδας.

Αγνόησα ακόμα, ως ηλίθιος, λαμπρά παραδείγματα άλλων συναδέλφων μου πανεπιστημιακών, μεταλλειολάγνων αυτών, που χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης, απολαμβάνουν μιαν διόλου εφήμερη δημοσιότητα χάριν των μεταλλείων και χτίζουν καριέρες κεφαλαιοποιώντας -στην κυριολεξία- τις υπηρεσίες που προσφέρουν στο εξορυκτικό λόμπι, πιο συγκεκριμένα στην καλή καναδική Eldorado. Όμορφα, νοικοκυρεμένα, με αξιοπρέπεια, με κύρος επιστημονικό και κοινωνική καταξίωση. Ομολογώ πως πήρα τη ζωή μου λάθος -ή, στερνή μου γνώση να σ” είχα πρώτα-, γιατί τώρα πια είναι κάπως αργά για μένα ν” αλλάξω».