οικολογοι πρασινοι και πρασινα αλογα

ellhnikos-xrysos-2Να σταματήσει κάθε εργασία εξορύξεων χρυσού στην Ελλάδα ζήτησαν από την κυβέρνηση οι Οικολόγοι Πράσινοι, μας λέει η ΑΥΓΗ. Κατήγγειλαν πως οι εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στον Κάκαβο της Χαλκιδικής «πραγματοποιούνται χωρίς άδειας δόμησης» (;) ενώ σημείωσαν ότι χθες κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δ. Μαρώνειας Σαπών στον Νομό Ροδόπης αίτημα χορήγησης άδειας μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή της Στρύμης, λίγες μέρες μετά την αδειοδότηση ερευνητικών εργασιών για εξεύρεση κοιτασμάτων χρυσού στον Νομό Σερρών. (ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ;)

Την ίδια στιγμή, υπογράμμισαν πως η Βουλή της Ρουμανίας απέρριψε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στην καναδική εταιρεία Gabriel Resources να προχωρήσει το σχέδιο της για τη δημιουργία του μεγαλύτερου ορυχείου ανοικτής εξόρυξης κοιτασμάτων χρυσού της Ευρώπης. (ΞΑΝΑ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ; ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ;).

Ο γνωστός κάπηλος του περιβάλλοντος Τρεμόπουλος δήλωσε: «Κάνουμε για μια ακόμη φορά έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει στάση και να πάψει να εξυπηρετεί τα εκβιαστικά σχέδια κύκλων που δεν τρέφουν κανένα ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και το περιβάλλον»… Άσε μας και συ ρε Τρεμόπουλε…