η έκρηξη & ο πυροβολισμός

IMG_2285-1024x682

Πλησιάζει η 25η & 26η Ιουνίου, οι ημέρες κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση Λάκκου Καρατζά έχουν κληθεί να απολογηθούν. Έτσι βγήκε και από τη φωλιά του και ο Σάκης Αποστολάκης για να διαπραγματευτεί σε σημερινό του άρθρο αν ο τραυματισμός του αστυνομικού ήταν από όπλο ή από εκρηκτικό μηχανισμό. Δεν μπόρεσε βέβαια ο υπερφίαλος δημοσιογραφίσκος να μην αναφέρει με υπερηφάνεια πως μέσα στις 3.500 σελίδες της δικογραφίας περιλαμβάνονται και κάποιες συνεντεύξεις κατηγορουμένων στον ίδιο… Να πάρει και αυτός λίγο άρωμα «ήρωα»… Εμμέσως ο κος Αποστολάκης υπονοεί πως κάτι άλλο έγινε, και ο αστυνομικός δεν τραυματίστηκε από διαδηλωτή… «Στα επεισόδια, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν τραυματιστεί μία διαδηλώτρια και 8 αστυνομικοί, οι 4 από τους οποίους από σκάγια κυνηγετικού όπλου. Ένας εξ αυτών χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου τον επισκέφθηκε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος χαρακτήρισε μέγιστη προσβολή για το κράτος δικαίου στη χώρα μας τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών. Όμως γύρω από την αιτία τραυματισμού του συγκεκριμένου αστυνομικού των ΜΑΤ επικρατεί σύγχυση». Τι έγινε ρε Σάκη; Αυτοπυροβολήθηκε ο άνθρωπος;

Να θυμίσουμε πως ο κος Τόλης Παπαγεωργίου αντιμετωπίζει τις πιο βαριές κατηγορίες αφού έχει χαρακτηριστεί ως «ιδρυτής και αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης». Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει: 1). Εγκληματική οργάνωση, συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση, με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων εκρηκτικών υλών, και 2) ηθική αυτουργία σε α) διατάραξη της κοινής ειρήνης και από πρόσωπα που εκτέλεσαν βιαιοπραγίες, κάποια εκ των οποίων ενήργησαν με καλυμμένα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, από κοινού, β) έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο από κοινού και κατά συρροή, γ) έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα από κοινού και κατά συρροή, τετελεσμένη και σε απόπειρα, δ) κατασκευή, προμήθεια, κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών από κοινού και κατά συρροή, ε) βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, στ) απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, ζ) διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και κατά συρροή, θ) παράνομη οπλοφορία, ι) παράνομη οπλοχρησία.

Μεγάλος ο κατάλογος, ε; Βέβαια σε αυτή τη φάση δεν προβλέπεται να κρατηθεί κανείς, απλά γίνεται μια επανεκτίμηση του κατηγορητηρίου όπως έγινε και με την περίπτωση των απολογιών για την επίθεση στο εργοτάξιο των Σκουριών πριν από λίγες ημέρες.