Το Quiz της αμηχανίας

quiz_317_1081_q_image_large

Ποιο είναι το ισχυρότερο όπλο των ανίκανων; Μα ποιο άλλο… Να συκοφαντούν τους αντιπάλους τους. Η πάγια τακτική πολιτικών που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε έργο ούτε προτάσεις, είναι να ασχολούνται με το τι κάνει ο αντίπαλος. Έτσι και το επιτελείο του κου Μίχου, μην μπορώντας να επιδείξει κάποιο έργο, καταπιάνεται με το τι κάνει και δεν κάνει ο αντίπαλος συνδυασμός. Τώρα από πού πιαστήκανε (αυτοί που στο δικό τους site έχουν αντιγράψει όλες τις φωτογραφίες από το site του δήμου);  Στο ότι το πρόγραμμα του 2014 εμφανίζεται σχεδόν ίδιο με εκείνο του 2010.

Μα ναί! Το πρόγραμμα του 2010 είναι παρόμοιο με του 2014 και έτσι πρέπει να είναι. Πολλά έχουν ξεκινήσει από το 2011 που ανέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή, αλλά τίποτα δεν τελείωσε. Ο δήμος κατάφερε πρώτα να ξεχρεώσει τα εκατομμύρια χρέους που άφησαν οι προηγούμενοι (μερικοί εκ των οποίων φιγουράρουν στο ψηφοδέλτιο Μίχου) και κατόπιν άνοιξε τα φτερά του. Τώρα δε είναι έτοιμος να απογειωθεί! Με την προίκα των 160.000.000 ευρώ σε υποδομές και έργα, άλλα έτοιμα, άλλα σε υλοποίηση, θα μπει την επόμενη πενταετία σε μια τροχιά ανάπτυξης, ευημερίας και ευζωίας. Και όλα αυτά, γιατί ο Πάχτας έμεινε πιστός στο όραμα και το πρόγραμμα του 2010. Και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να το ολοκληρώσει, διότι είναι δικό του πνευματικό τέκνο. Και μόνον αυτός απέδειξε πως έχει την ικανότητα να το εφαρμόσει, και το απέδειξε με έργα και όχι με λόγια.

Σε αντίθεση, η παράταξη που μάζεψε στο ψηφοδέλτιό της και κάθε αποτυχημένο πολιτικάντη της περιοχής που ευθύνεται για την οικονομική κατάντια του Δήμου που χρειάστηκαν τρία σχεδόν χρόνια και υπερπροσπάθεια για να ανατραπεί, κάθεται και συγκρίνει τα φυλλάδια του 2010 και του 2014… Μέχρι εκεί μπορεί, εντάξει, κανένα πρόβλημα… Το πρόγραμμα και το όραμα του Πάχτα το ξέρω και το βλέπω κάθε μέρα, δεν χρειάζομαι κανένα φυλλάδιο… Και προπαντός δεν χρειάζομαι εξυπνάκηδες και αντιγραφείς.