ο κοουτς στα μεταλλεια

url

Αντίθετα με άλλος συνυποψηφίους του, ο Γιάννης Ιωαννίδης, υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, βρήκε τη Δευτέρα το δρόμο για το Στρατώνι και για τον Μαντέμ Λάκκο. Μάλιστα σε ομιλία του δεσμεύτηκε για την ίδρυση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου για τα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, ένα όργανο που θα λειτουργεί με ευθύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η επιτροπή αυτή θα αποτελείται από εκπροσώπους της Περιφέρειας, της εταιρίας, των εργαζομένων, των εκπροσώπων κατοίκων της Χαλκιδικής και όλων των επιστημονικών φορέων (Πανεπιστήμια, Τεχνικό Επιμελητήριο κλπ). Έργο της θα είναι να παρακολουθεί βήμα προς βήμα τη λειτουργία των μεταλλείων, ούτως ώστε να υπάρχει διαρκώς η απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν προκύπτει η παραμικρή επιβάρυνση του φυσικού περιβάλλοντος.

Μεταξύ των άλλων, ανέφερε στην ομιλία του στους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός:

«Τα μεταλλεία υπάρχουν στην περιοχή αυτή από την Αρχαιότητα. Δεν έχει καμία λογική η διακοπή της λειτουργίας τους τώρα γιατί, όπως μας διαβεβαιώνουν οι ειδικοί επιστήμονες, μία στοά μολύνει πολύ περισσότερο το περιβάλλον εάν εγκαταλειφθεί, παρά εάν λειτουργεί και κάποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί εντός της. Έχουμε γίνει και στο παρελθόν κάποιες προσπάθειες για τη λειτουργία μίας τέτοιας επιτροπής, αλλά δυστυχώς δεν ευοδώθηκαν, ενώ η απουσία της ΠΚΜ ήταν κάτι παραπάνω από εκκωφαντική. Εμείς εμπιστευόμαστε τους εργαζομένους, γιατί αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα νοιαστούν για να μην υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση, γιατί αυτοί και οι οικογένειές τους θα είναι οι πρώτοι που θα την υποστούν», τόνισε ο Υπ. Περιφερειάρχης.

Τον κ. Ιωαννίδη συνόδευε ο Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Στέλιος Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: seleo.gr]