ψηφίζω βάσει βιογραφικού;;;

1

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο διάφορα βιογραφικά υποψηφίων της περιοχής μας που ζητούν την ψήφο μας, αλλά η ξύλινη γλώσσα των βιογραφικών δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια. Γι’ αυτό κι εμείς προσπαθήσαμε να «αποκρυπτογραφήσουμε» το βιογραφικό συνδημότη μας που κατεβαίνει στις εκλογές για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Σας παραθέτουμε πρώτα το «αμετάφραστο» βιογραφικό, και στη συνέχεια τι καταλάβαμε εμείς…

«Γεννήθηκε στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής τον Απρίλιο του 1958. Σπούδασε στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Χαλκιδικής. Ιδρυτικό μέλος και για πολλά χρόνια πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάλης Παναγίας. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ 1982-1984. Το 1985 αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ τον Μάιο του 1985. Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, 1990 και 1993. Ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Παναγίας το 1998 (49,5%) και το 2002. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παναγίας το 2007-2008. Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής και της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας».

Εμείς όμως , καταλαβαίνουμε άλλα από αυτά που θέλει να μας υποβάλλει το ανωτέρω κείμενο:

«Γεννήθηκα στη Μ. Παναγιά το 1958. Ήθελα να γίνω μηχανικός αλλά τελικά μπήκα στα ΚΑΤΕΕ (πριν γίνουν καν ΤΕΙ) και τι να κάνω, τα τελείωσα… Μάλιστα ήμασταν κι άλλα παιδιά από τη Χαλκιδική εκεί και κάναμε και σύλλογο, που ήμουνα ο πρόεδρος. Από τότε μου άρεσαν τα αξιώματα και τα οφίτσια. Μετά από τα ΚΑΤΕΕ δεν είχα τι να κάνω και ίδρυσα τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάλης Παναγιάς όπου μπήκα, φυσικά, πρόεδρος… Μετά, την χρυσή εποχή του ΠΑΣΟΚ, ήμουν Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ από το 1982 έως το 1984. Το 1985 αποχώρησα από το ΠΑΣΟΚ και χτύπησα πιο ψηλά: Υποψήφιος βουλευτής συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ τον Μάιο του 1985. Δεν βγήκα βέβαια, και είπα να δοκιμάσω αλλού… Δεν μπορεί κάπου θα κάτσει η μπίλια…  Υποψήφιος βουλευτής με τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου το 1989, 1990 και 1993. Πάντα υποψήφιος ήμουν, ποτέ δεν με ψήφιζαν, τι γκαντεμιά… Είπα λοιπόν κι εγώ να βάλω για δήμαρχος, αλλά κι εκεί ατύχησα και το 1998 και το 2002. Την περίοδο 2007-2008 επανήλθα στον αγαπημένο μου τίτλο, αυτόν του προέδρου, αφού ήμουν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Παναγίας! Ε, τη συνέχεια την ξέρετε… είπαμε να δοκιμάσω και με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι και trendy, και να κατέβω για αντιπεριφερειάρχης. Εξ’ άλλου με δέχθηκαν αμέσως στο ψηφοδέλτιό τους μόλις τους είπα ότι είμαι κατά του Πάχτα και των μεταλλείων. Ψηφίστε με, ε; Όπως βλέπετε είμαι “βαθιά πολιτικοποιημένος” με… “πλούσια πολιτική δράση και εμπειρία”…».