ζουν ανάμεσά μας…

 

images

Το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την πραγματικότητα διαφέρει από άτομο σε άτομο, αλλά σε γενικές γραμμές όλοι έχουμε τα ίδια ερεθίσματα και τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Υπάρχουν όμως κάποιοι που ζουν με σενάρια που κατασκευάζουν μέσα στο ταραγμένο μυαλό τους. Για παράδειγμα, ο Blogger το κείμενο του οποίου έχει αναρτήσει το Παρατηρητήριο, εμφανώς ζει μέσα σε έναν δικό του, επαναστατημένο κόσμο… Διαβάστε την άποψή του για τις Σκουριές:

«Έρχεται μία εταιρεία, μία ωραία πρωία, και σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τις τοπικές αρχές (με το αζημίωτο, ασφαλώς) σου ανακοινώνει πως από εδώ και στο εξής το νερό που πίνεις θα είναι δηλητηριασμένο, τα δάση σου θα εξαφανιστούν, τα παιδιά σου θα μεγαλώσουν σε ένα εντελώς αγνώριστο περιβάλλον, και τέλος πάντων σε διώχνουν με τον τρόπο τους από την περιοχή που μεγάλωσες και ζεις, για να βγάλουν χρυσό. Ένα πολύτιμο, όσο και κρύο, μέταλλο».

Χωρίς να αμφισβητήσω τη λογοτεχνική αξία του κειμένου, σημειώνω ότι κάλλιστα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε ταινία φανταστικής περιπέτειας στιλ «Και οι 7 ήσαν υπέροχοι», όπου οι κάτοικοι του χωριού που καταπιέζει η κυβέρνηση και η εταιρεία προσλαμβάνουν 7 σαμουράι (κατά προτίμηση βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ) οι οποίοι με αρχηγό τον Πάνο Καμένο θα τους απάλλασσαν από τα δεινά τους… Επί της ουσίας όμως πρόκειται για ένα ψυχαναγκαστικό σενάριο μέσα στο οποίο ζει τόσο αυτός που το διατύπωσε, όσο και αυτοί που το υιοθετούν αναρτώντας το στο blog του Παρατηρητηρίου. Καιρός να προσγειωθούν…