ο σάκης και το δράμα των δημοτικών συμβούλων

imgres

Μήνες τώρα προσπαθώ να καταλάβω τι συμφέροντα εξυπηρετεί και ποιανού κολλητός είναι ο Σάκης Αποστολάκης και σκαρώνει θέματα από το πουθενά ενάντια στην ελληνικός Χρυσός και σε ότι έχει σχέση με την επένδυση. Σήμερα δάκρυα στα μάτια μου ανέβηκαν από το τίτλο του άρθρου του «Χριστούγεννα στο πειθαρχικό επειδή κατήγγειλαν τον Πάχτα»…

Μιλά για το δράμα 9 μικρών και απροστάτευτων δημοτικών συμβούλων του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, που οδηγούνται στο πειθαρχικό για παράβαση καθήκοντος. Οι εν λόγω κύριοι σαμποτάρουν από το 2011 τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, επειδή λέει γίνονται στην Αρναία και όχι στην Ιερισσό (που μυρίζει μπαρούτι) και μάλιστα έκαναν και καταγγελία γι’ αυτό στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης (ΑΔΜΘ), ότι όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που γίνονται στην Αρναία είναι παράνομες και, ως εκ τούτου, παράνομες είναι και οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο. Η ΑΔΜΘ τους απάντησε ορθώς ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν έννομο συμφέρον για να προβαίνουν σε καταγγελία του γεγονότος και η Αρναία είναι και πιο κοντά στη Θεσσαλονίκη.

Από τότε, οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι το γύρισαν στο αντάρτικο και δεν παρευρίσκονται στις «παράνομες» αυτές συνεδριάσεις. Έτσι, ο γενικός γραμματέας της ΑΔΜΘ, Αθανάσιος Καρούντζος, τους παραπέμπει στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο περί αιρετών, για παράβαση καθήκοντος με το ερώτημα της καθαίρεσης. Το θέμα εξετάζεται σήμερα το πρωί, ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Μη φοβάστε παλληκάρια, ο Σάκης Αποστολάκης και η πέννα του είναι εδώ…