οι άνγκελες και η “αντίχρυση” κουλτούρα… άντε γειά!

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ6

Διαβάστε να ξεστραβωθείτε από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων ντοτ κομ:

«To Υστερόγραφο Σε Ένα Ταξίδι Που Δεν Τελείωσε – SOS Χαλκιδική της Angela Anderson και της Angela Melitopoulos σχεδιάστηκε ως το τελευταίο μέρος του video project Corridor X που πραγματοποιήθηκε το 2006 από την Angela Melitopoulos. Μας φέρνει στην Χαλκιδική, στη Βόρεια Ελλάδα, στην περιοχή ενός εν εξελίξει αγώνα από τα κάτω ενάντια σε ένα μεγάλης κλίμακας έργο ανοικτής εξόρυξης χρυσού, που είναι χαρακτηριστικό των εκμεταλλευτικών σχέσεων εξουσίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ισχυρό παράδειγμα του σύγχρονου ‘καπιταλισμού της καταστροφής’».

Ακριβώς! Ούτε εμείς καταλάβαμε τίποτα… Έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη το Παρατηρητήριο και δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε… Διαβάζοντας όμως λίγο παρακάτω, καταλάβαμε ότι μάλλον πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας:

«Η Χαλκιδική είναι μια χερσόνησος με μεγάλη βιοποικιλότητα στη Βόρεια Ελλάδα, που αποτελείται από ορεινά υπεραιωνόβια δάση και παρθένα παράκτια οικοσυστήματα.

ΣΥΓΝΩΜΗ… ΕΧΕΤΕ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ? ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ???  ΑΧ! ΘΕΕ ΜΟΥ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΥΣΤΗΚΑ… ΆΙΝΤΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙΣ…

Η οικονομία της περιοχής στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στη μελισσοκομία, την αλιεία , τη δασοκομία, τη γεωργία και τον τουρισμό, δραστηριότητες που εξαρτώνται από την υγεία του οικοσυστήματος.

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ  ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΣΙΘΩΝΙΑ… ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ  ΟΙ ΑΝΓΚΕΛΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ… ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΑΑΑΛΟΟ ΠΡΆΜΑ!

Στο πλαίσιο της κρίσης χρέους, αυτό το παράδειγμα εκμετάλλευσης αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια «κατάσταση εξαίρεσης», ελεγχόμενη εξ αποστάσεως από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση»…

Πω, πω τρικυμία εν κρανίω! Οι δύο Άνγκελες … και τα μυαλά στα άνγκελα….Anderson και Melitopoulos  είπαμε,εεε; Φοβού National Geographic… έρχονται οι Άνγκελες!