για ποιον χτυπά η καμπάνα;;

Χωρίς καμία έκπληξη διαβάζω σήμερα στην Real News ότι οι δικαστικές Αρχές κατηγορούν κάποιους από τους αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Και μάλιστα ως ηγέτης της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης κατονομάζεται από μαγνητοφώνηση δεκάδων τηλεφωνικών του συνομιλιών ο 64χρονος Α.Π., κάτοικος Ιερισσού.

Δεν θα τρέξω να λοιδορήσω τον Α.Π., τα έχουμε πει εξ’ άλλου αυτά, αλλά καταλαβαίνω γιατί οργίασαν τις προηγούμενες ημέρες –και ακόμα οργιάζουν– όλες οι φυλλάδες και τα Blog που υποστηρίζουν τον «τίμιο αγώνα» κατά της επένδυσης, με «αγανακτισμένα» δημοσιεύματα πως δήθεν επιχειρείται πολιτικοποίηση του «αγώνα» και παραλλήλιζαν την περίπτωση με την περίπτωση της Χρυσής Αυγής… Καταλαβαίνω πλέον και τους συνηγόρους των κατηγορουμένων που έσκιζαν τα ρούχα τους για δήθεν κατασκευασμένες κατηγορίες και πολιτικές διώξεις…

Απλά έβλεπαν την καταιγίδα να πλησιάζει και το να χαρακτηριστούν οι διώξεις πολιτικές είναι μονόδρομος πλέον γι’ αυτούς, διότι η αλήθεια βγαίνει σιγά-σιγά στο φως και το κουβάρι ξετυλίγεται σταδιακά. Οι λεπτομέρειες από την ογκώδη δικογραφία είναι καταπέλτης για μερικούς όπως ο Α.Π., ο «Κουφοντίνας», ο «Θαλασσινός», η Π.Π. και άλλοι.

Και μην παραξενευτεί κανείς αν κάποια προεξέχοντα κεφάλια του «αγώνα» καταλήξουν προφυλακισμένα. Όλοι θα πληρώσουν για τις πράξεις τους τελικά. Τα γεγονότα δεν είχαν σχέση με το αν θα γίνει ή όχι η επένδυση. Κανείς δεν πρέπει να μένει ατιμώρητος – και παρακαλώ να συμφωνήσετε όλοι σε αυτό, είτε είστε υπέρ, είτε κατά της επένδυσης.